Erkić: Lani evidentirano 836 migranata, pronađeno šest tijela

0

ZVORNIK – Na području Policijske uprave Zvornik u 2020. godini pronađeno je i evidentirano 836 ilegalnih migranata, što je u odnosu na 2019. godinu više za 226 migranata ili za 37 odsto, rekao je danas načelnik Sektora policije u ovoj upravi Dražan Erkić.

Erkić je na konferenciji za novinare istakao da su, od ukupno 836 evidentiranih migranata, 825 bili muškarci, te 11 žena, a bilo je 65 maloljetvnika i jedno dijete do sedam godina.

On je rekao da su iz Avganistana evidentirana 152 migranta, Sirije 101, Iraka 78, dok su ostali registrovani iz drugih bliskoistočnih zemalja.

Prema njegovim riječima, evidentirano je jedno krivično djelo krijumčarenja u kome su žrtve bili ilegalni miranti, te nadležnom tužilaštvu podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo.

Erkić je rekao da u ovom izvještajnom periodu nije bilo krivičnih pekršaja koje su počinili migranti.

„Na području Policijske uprave Zvornik u 2020. godini na obali Drine pronađeno je šest beživotnih tijela nepoznatih osoba koja su po svom izledu asocirala na migrante“, rekao je Erkić i dodao da je smrt nastupila utapanjem, što je zvanično potvrđeno obdukcijama.

Erkić je dodao da je od šest tijela samo jedno identifikovano i predato rodbini.

Načelnik Sektora policije rekao je da su svi utopljenici pronađeni na lijevoj obali Drine, od zvorničkih naselja Tabanci do Šepka, i podsjetio da je u 2019. godini pronađen jedan leš migranta na lijevoj obali Drine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare