Erkić: Eevidentirano 645 migranata za deset mjeseci

0

ZVORNIK – Na području Policijske uprave Zvornik tokom 10 mjeseci ove godine evidentirano je 645 ilegalnih migranata, dok ih je u istom periodu prošle godine bilo 8,9 odsto više, izjavio je načelnik Sektora policije Dražan Erkić.

Erkić je na konferenciji za novinare rekao da je u oktobru evidentirno smanjenje ilegalnih migranata na ovom području, što je, vjerovatno, posljedica hladnog vremena, povećanog vodostaja Drine i promjena rute kretanja migranata na globalnom nivou.

„U oktobru nije evidentirano nijedno prekršajno, ni krivično djelo koje su počinili migranati, niti su oni bili žrtve krivičnih djela na području koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik“, rekao je Erkić.

Prema njegovim riječima, u oktobru je evidentirana 51 saobraćajna nezgoda, što je identičan broj kao u oktobru prošle godine.

On je naveo da je sa povrijeđenim licima bilo 15 nezgoda, od kojih tri sa teško povrijeđenim, dok je 36 saobraćajnih nezgoda bilo sa materijalnom štetom.

„Policija je u oktobru kontrolisala 1.036 vozača i vozila, izdala 1.402 prekršajna naloga i iz saobraćaja isključila 33 vozila i 141 vozača, od kojih 99 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola“, rekao je Erkić.

Erkić je dodao da su dva vozača isključena iz saobraćaja zbog odbijanja da se podvrgnu alko-testiranju, a 17 zbog odbijanja testiranja na prisustvo narkotičkih sredstava.

On je istakao da je 16 vozača isključeno iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, šest vozača zbog vožnje za vrijeme trajanja zabrane, kao i jedan vozač zbog upravljanja vozilom bez odgovrarajuće kategorije.

„Analizirajući razloge koji dovode do saobraćajnih nezgoda evidentno je da se neprilagođena brzina uslovima i stanju puta pojavljuje kao najučestaliji uzrok, kao i nedovoljno rastojanje između vozila“, rekao je Erkić.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Savić rekao je da je u oktobru ukupno evidentirano 40 krivičnih djela, što je za 38 odsto manje nego u istom mjesecu lani.

Savić je naglasio da je zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podneseno 39 izvještaja protiv 33 lica, među kojima je bilo 16 povratnika u činjenju krivičnih djela i jedno maloljetno lice.

Prema njegovim riječima, materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosila je 34.008 KM.

On je naveo da su 33 krivična djela bila iz oblasti opšteg kriminaliteta, tri iz oblasti zloupotrebe droga i četiri krivična djela iz oblasti bezbjednosti javnog saobraćaja.

Načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević rekao je da u oktobru nije bilo krivičnih djela koja bi izazvala veću pažnju javnosti, niti prekršaja javnog reda i mira sa pet i više lica, dok su pokazatelji iz bezbjednosti saobraćaja relativno povoljni.

„S obzirom na sve iznesene pokazatelje, može se reći da je u oktobru stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Zvornik bilo zadovoljavajuće“, rekao je Vasiljević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare