Epidemiološka situacija i dalje bez poboljšanja

0

SOKOLAC – Na Sokocu je evidentirano 17 novih slučajeva zaraze virusom korona i epidemiološka situacija je i dalje bez poboljšanja, uz veliki procenat zaraženih u odnosu na broj testiranih, rečeno je Srni u Domu zdravlja “Dr LJubomir Ćeranić”.

Direktor ove zdravstvene ustanove Adrijana Stanar naglasila je da se u kovid ambulanti Doma zdravlja trenutno liječi 46 pacijenata, a zdravstveni nadzor traje kod 70 osoba sa područja ove lokalne zajednice.

Stanareva je rekla da je zbog tehničkih problema na rashladnom uređaju za čuvanje vakcina privremeno onemogućena imunizacija oko 600 prijavljenih lica starijih od 65 godina sa Sokoca, te da će početi čim budu stečeni svi potrebni uslovi.

Ona je podsjetila da je proces imunizacije na Sokocu počeo u četvrtak, 25. marta, u lokalnom Domu zdravlja.

Stanareva je izrazila nadu da će u što kraćem roku ovlašteni serviser otkloniti tehničke probleme, te da će zaposleni u Domu zdravlja učiniti sve da proces imunizacije što prije bude kvalitetno završen.

“U našoj ustanovi gotovo 50 odsto radnika odsutno je zbog pozitivnog nalaza ili je u izolaciji zbog virusa korona”, navela je direktor sokolačkog Doma zdravlja.

Ona je istakla da će po otklanjanju tehničkih problema biti nastavljeno vakcinisanje starijih od 65, te otpočeti imunizacija lica mlađih od 65 godina koja imaju pridružena i hronična oboljenja.

Stanareva je navela se, uz pomoć volontera Udruženja “Sveti Vasilije Ostroški”, priprema prostor u dijelu sokolačke Sportske dvorane, u kojem će biti obezbijeđeni svi potrebni higijensko-epidemiloški uslovi za proces imunizacije.

“Što se više ljudi vakciniše – smanjuje se mogućnost transmisije virusa kroz populaciju i samim tim ćemo olakšati naš rad u Domu zdravlja, pa će čitava epidemiološka situacija u ovoj lokalnoj zajednici biti poboljšana”, pojasnila je Stanareva.

Ona je preporučila licima koja prime vakcinu protiv kovida 19 da poštuju epidemiološke mjere kako bi dali prostora imunitetu da napravi antitijela.

Stanareva je naglasila da će zaposleni u Domu zdravlja učiniti sve da imunizacija protekne u najboljem redu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments