Elez: Srpska je jaka onoliko koliko je volimo i poštujemo

0

FOČA – U Foči je danas povodom Dana Republike Srpske – 9. januara, služen parastos na Gradskom groblju Božovac, prislužene svijeće i položeno cvijeće, te priređena posjeta spomen-sobi i centralnom spomeniku poginulim srpskim borcima i civilima iz posljednjeg rata.
Na svečanom prijemu, koji je lokalna uprava organizovala za predstavnike javnog života i građane, zamjenik načelnika opštine Zoran Elez istakao je da je 9. januar veliki dan za sve građane Srpske.

“Republika Srpska je jaka onoliko koliko je volimo i poštujemo. Fočanska omladina je sinoć, već tradicionalnom bakljadom uz veliku ikonu Svetog Stefana, pokazala kako se voli Srpska i kako se cijene srpski borci koji su dali živote za nju”, rekao je Elez.

Predsjednik fočanske Boračke organizacije Srđan Stanković poručio je da borcima nikakav sud ne može odrediti da li će slaviti 9. januar.

“Republiku Srpsku su prije 27 godina stvorile tadašnje vlasti i narod, borci, i zauvijek ćemo slaviti taj dan”, rekao je Stanković.

On je napomenuo da demobilisani borci i danas uglavnom teško žive i da su bez posla i oni i njihova djeca.

“Iz naše regionalne organizacije je potekao zahtjev da se i borci od 65 godina, koji nemaju 15 godina radnog staža, mogu penzionisati. Sada je to došlo na red i po našim saznanjima to bi u ovoj godini trebalo da se primijeni, jer su do Nove godine u svoja opštinska odjeljenja trebali da se prijave svi takvi borci”, rekao je Stanković.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments