Elek: Prioritet – sanacija klizišta, mostova i puteva

0

Na području opštine Pale nema nove štete od poplava, ali probleme lokalnom stanovništvu i dalje stvaraju klizišta, porušeni mostovi i razrovani i presječeni putevi, izjavio je danas Srni rukovodilac Opštinskog štaba Civilne zaštite Pale Dragan Elek.

On je dodao da je najteže stanje u području naselja Rogoušići, gdje je rijeka Mokranjska Miljacka odnijela most, tako da je potpuno odsječeno pet kuća i nekoliko vikendica sa okućnicama.

„Ovo naselje trenutnio nema nikakav alternativni prilaz, tako da ovaj problem zahtijeva hitnu intervenciju vlasti, što uključuje i značajna materijalna credstva“, poručio je Elek.

On je najavio da će tokom dana predstavnici opštine i Civilne zaštite na Palama obići ovaj, ali i niz drugih lokaliteta koji trpe posljedice poplava, što se posebno odnosi na klizišta i uništene i neprohodne putne komunikacije.

Riječ je, precizira Elek, o putu ka pećini Orlovača u Sumbulovcu, klizištu i odronu puta u naseljima Rakovac i Jokića brdo, klizištu u Briježđima, neposredno iznad centra Pala i drugim ugroženim naseljima.

Elek, koji je i predsjednik opštinske komisije za procjenu štete, rekao je da ova komisija ima rok do ponedjeljka, 27. maja da sačini prvi preliminarni izvještaj o štetama na području opštine Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare