Ekipe na terenu ulažu maksimalne napore da otklone kvarove

0

Izvršni direktor za oblast tehničkih poslova u „Elektrodistribuciji“ Pale Boško Jugović rekao je Srni da usljed obilnih snježnih padavina na području koje pokriva paljanska „Elektrodistribucija“ postoje određeni problemi u snabdijevanju električnom energijom, ali ekipe su na terenu i ulažu maksimalne napore da otklone sve kvarove.


Jugović je istakao da su obilne padavine zahvatile područje Sarajevsko-romanijske regije i to najviše Istočno Novo Sarajevo, Istočnu Ilidžu, Pale, Sokolac i Rogaticu, dok je situacija prema u Foči i Višegradu stabilnija.

„Najteže stanje je trenutno na Sokocu gdje su lokaliteti Kaljine, dijelovi Podromanije, Knežine i Stjenica trenutno bez napajanja električnom energijom“, rekao je on i dodao da su i dijelovi Podgraba, Jahorinskog Potoka i Trebevića bez struje.

Jugović je naglasio da struje nemaju dijelovi Istočnog Novog Sarajeva, Kotorca i Grlice u Istočnoj Ilidži, dio Međeđe u Višegradu, Kozići i Macino brdo u Rogatici i Tjentište u opštini Foča.

„Situacija se mijenja iz časa u čas i ekipe ulažu maksimalne napore kako bi otklonile kvarove“, naveo je on, dodavši da veliki problem predstavlja i neprohodnost puteva i prekid mobilne telefonije.

On je pozvao stanovništvo na strpljenje, jer stalnim uključivanjem i isključivanjem dalekovoda samo dolazi do naprezanja opreme i izazivanja kvarova.

„U nekim slučajevima bolje je sačekati sat-dva da se situacija stabilizuje pa ići na sigurno, nego stalno uključivati dalekovode“, pojasnio je on.

Jugović očekuje da će do kraja dana uspjeti da otklone sve kvarove, a u suprotnom, stanje će sutra biti stabilizovano u svim područjima, jer su ekipe stalno na terenu i daju sve od sebe da otklone kvarove.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare