Ekipa „Poima“ pobjednik manifestacije „Drinski kotlić“

0

VIŠEGRAD – Ekipa „Poima“ iz Višegrada pobjednik je manifestacije „Drinski kotlić“, koja je održana u blizini Ćuprije na Drini, a na kojoj se u spremanju riblje čorbe takmičilo 15 ekipa.
Kapiten pobjedničke ekipe Mladen Nikolić rekao je da su čorbu pripremali od drinske ribe, te da su iznenađeni nagradom i uspjehom koji su ostvarili.

Drugo mjesto osvojila je ekipa višegradskog udruženja ribolovaca „Drinska jezera“, a treće mjesto osvojila je ekipa „Ravnogorci“ iz Višegrada.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da učesnici u Višegrad dolaze rado jer se lijepo druže u gradu na Drini.

„Ovu manifestaciju ćemo sada nazvati `Višegradska čorba`, jer Turistička organizacija želi da stvori brend posebne gastronomije koja se njeguje u Višegradu, a sigurno rijeka Drina bogata ribom zaslužuje da se u ugostiteljskim objektima nađe ponuda iz ove rijeke“, istakla je Todorovićeva.

Ona je napomenula da je ovu manifestaciju podržala organizacija SVG koja je takmičarima obezbijedila jedinstvene kecelje, varjače i vrijedne nagrade.

Riblju čorbu po originalnim receptima pripremali su kulinari iz Užica, Požege, Lučana, Bajine Bašte, Vrnjačke Banje i Višegrada.

Na kraju manifestacije posjetioci i učesnici su degustirali riblju čorbu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare