Edukativno predavanje za osnovce na Palama

0

Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo održali su učenicima osmih razreda Osnovne škole „Pale“ edukativno predavanje o pirotehničkim sredstvima, te opasnostima i posljedicama do kojih može doći usljed njihove upotrebe.

Učenicima je podijeljen promotivni materijal koji sadrži osnovne informacije o pirotehničkim sredstvima i neželjenim posljedicama koje oni mogu izazvati, saopšteno je iz Centra.

Predavanja na ovu temu, kao i podjela promotivnog materijala, do kraja decembra biće realizovana u svim osnovnim i srednjim školama na području Centra, sve sa ciljem da se školska populacija kao i građani upoznaju o opasnostima i neželjenim posljedicama do kojih može doći upotrebom pirotehničkih sredstava.

Ova preventivna akcija na području Centra provodi se svake godine i do sada  se pokazala vrlo uspješnom, što potvrđuje i činjenica da se nije desio nijedan slučaj ozbiljnijeg samopovređivanja djece školskog uzrasta.

U Centru ističu da navedenim preventivnim aktivnostima policije žele doprinijeti da predstojeći novogodišnji i božićni praznici proteknu u miru i bez neželjenih posljedica.

Edukativno predavanje organizovano je u okviru akcije „Pirotehnika“ koja se tokom decembra provodi u svim osnovnim i srednjim školama na području CJB Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare