Edukativno druženje policije i učenika osnovnih škola

0

Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo danas su ispred Osnovne škole „Srbija“ na Palama organizovali druženje sa učenicima kojima su predstavili svoje aktivnosti, u okviru republičke akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“.
Tokom edukativnog druženja sa pripadnicima saobraćajne policije, učenici su imali priliku da učestvuju u regulisanju saobraćaja i da na simboličan način ukažu vozačima da voze sporo i oprezno u blizini škola.

Slično druženje Centar planira da organizuje i sa saobraćajnom sekcijom Osnovne škole „Sveti Sava“ u Istočnom Novom Sarajevu.

Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo apelovao je da vozače smanje brzinu kretanja vozila pored škola, s obzirom na početak nove školske godine, te započeo realizaciju i organizovanje preventivnih aktivnosti koje uključuju i apel da vozači voze oprezno i poštuju saobraćajna pravila i propise.

Cilj kampanje, koja se sprovodi tokom septembra u okviru republičke akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, jeste zaštita svih učesnika u saobraćaju, prvenstveno djece predškolskog i školskog uzrasta, te podizanje bezbjednosti saobraćaja na što veći nivo.

Policija će raditi pojačano i biti prisutna u urbanim zonama i u blizini škola, a biće organizovana i edukativna predavanja u školama o temi bezbjednog i pravilnog učešća pješaka u saobraćaju za mlađe učenike.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare