Edukativna predavanja o opasnostima na društvenim mrežama

0

ISTOČNO SARAJEVO– U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Istočnom Sarajevu danas je održano edukativno predavanje za učenike šestih i osmih razreda o opasnostima na društvenim mrežama.
Predavanje o temi „Edukacija o bezbjednosnim rizicima korištenja društvenih mreža i njihovom pravilnom korištenju“ održano je u okviru Plana preventivnih aktivnosti koje sprovodi MUP Republike Srpske na suzbijanju maloljetničkog prestupništva u osnovnim i srednjim školama.

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo govorili su o opasnostima koje prijete od nepravilne upotrebe društvenih mreža, te načinima korištenja „Fejsbuka“ i zaštiti profila da ih druga lica ne bi zloupotrijebila.

Predstavljeni su i načini zaštite, te upustva da se policiji prijave uočene negativnosti na društvenim mrežama.

Do kraja školske godine biće održana edukativna predavanja za učenike i na druge teme iz oblasti maloljetničke delinkvencije, vršnjačkog nasilja, zloupotrebe droga, te seksualnog zlostavljanja.

„Preventivnim aktivnostima, koje policija sprovodi kroz edukativna predavanja, kojima će biti obuhvaćen i nastavni kadar i roditelji učenika, u značajnoj mjeri se mogu suzbiti ili spriječiti različiti vidovi maloljetničke delinkvencije i devijantnog ponašanja“, istakli su predavači.

Današnjem predavanju prisustvovalo je oko 80 učenika Osnovne škole „Sveti Sava“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare