Ministarstvo: Jahorina od strateške važnosti za Srpsku

0

Olimpijski centar „Jahorina“ predstavlja preduzeće od strateške važnosti za Republiku Srpsku, koje je kao takvo označeno u svim važnim dokumentima koji podrazumijevaju razvoj turizma na ovoj perspektivnoj planinskoj destinaciji, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma Srpske.

Iz Ministarsta, povodom pisanja „EuroBlica“ o stanju u Olimpijskom centru „Jahorina“, ističu da ograničavajuće faktore razvoja turizma na ovoj planini predstavljaju ne tako dobri rezultati poslovanja Centra, uzrokovani prije svega nepovoljnim klimatskim uslovima i takozvanim zelenim zimama, ali i dugogodišnjim sudskim sporovima.

„Ministarstvo trgovine i turizma, u skladu sa svojim nadležnostima, čini sve da pomogne u otklanjanju navedenih problema. Jedan od dokaza je i riješen problem višemilionskog spora sa firmom `Upi` iz Istočnog Sarajeva, dok je rješavanje spornih pitanja u vezi sa `IRB` u toku“, saopšteno je iz Ministarstva.

Istaknuto je da je nesporan interes Vlade Republike Srpske opstanak Jahorine kao turističke destinacije, te da stečaj Olimpijskog centra „Jahorina“ nije bio razmatran.

„Potencijalno partnerstvo sa `Skijalištima Srbije` još je aktuelno, još čekamo odgovor na Pismo namjere koje je Vlada Republike Srpske poslala Vladi Srbije“, navedeno je iz resornog ministarstva.

Prema navodima iz Ministarstva, Vlada Republike Srpske nikada nije donijela bilo kakvu odluku na štetu Olimpijskog centra, a subvencija za prošlu godinu u iznosu od 300.000 KM u potpunosti je isplaćena.

U toku su aktivnosti sa ciljem da se kroz rebalans budžeta za ovu godinu ili putem realokacije sredstava između potrošačkih jedinica obezbijede sredstva koja će pomoći Olimpijskom centru „Jahorina“ u predstojećoj zimskoj sezoni.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare