Džudo klub „Srpski soko“ domaćin džudo kampa

0

ZVORNIK – U zvorničkom Rekreaciono-sportskom centru danas je otvoren džudo kamp u kojem učestvuju sportisti džudo klubova iz Republike Srpske, Srbije i Federacije BiH.

Predsjednik DŽudo kluba „Srpski soko“ iz Zvornika Dragan Božović rekao je novinarima da je kamp organizovan povodom 25 godina postojanja i rada kluba, a cilj je da sportisti treniraju, stiču nova znanja i da se druže.

Prema njegovim riječima, džudo kamp se održava prema svim epidemiološkim mjerama, pa zbog toga učestvuje samo po deset takmičara iz Bijeljine, Doboja, Tuzle, Pančeva, Obrenovca i domaćina Zvornika.

Božović je rekao da će kamp voditi proslavljeni džudo šampion bivše Jugoslavije Miroslav Jočić, koji ima svoju džudo akademiju u Pančevu.

On je napomenuo da je tokom svog postojanja „Srpski soko“ promovisao više od 40 nosilaca crnih pojaseva, te da sportskim aktivnostima nastoji da na balkanskim, evropskim i svjetskim takmičenjima u najboljem sportskom svjetlu predstavlja Zvornik, Republiku Srpsku i BiH.

Božović je podsjetio da ovaj klub ima kvalitet, rezultat, tradiciju, budući da su džudisti osvojili sedam evropskih medalja, više od 20 balkanskih medalja, te da su bili prvaci BiH i Republike Srpske.

Božović, koji je i trener u klubu, izrazio je želju da „Srpski soko“ ove godine na prvenstvu Balkana uzme medalje, te da mladi takmičari osvoje i evropske medalje.

Jočić je ukazao na važnost razmjene iskustava i da ovakva vrsta slobodnih treninga otvara mogućnost djeci da napreduju u sportu.

Ukazao je i na ogromnu razliku između perioda kada se on bavio sportom i danas, ali smatra da što više djece treba uključivati u ovaj sport i na turnire.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare