Džudistkinja Jelena Arnautović najbolji sportista u 2019. godini

0

Član DŽudo kluba “Romanija” sa Pala Jelena Arnautović proglašena je večeras za najboljeg sportistu opštine Pale za 2019. godinu.

Najbolji sportski klub je DŽudo klub “Romanija”, najuspješniji trener Bojan Minić iz Ski-kluba “Romanija”, dok je Dejan Jerkić iz DŽiju-džicu kluba “Jahorina” najuspješniji sportski radnik.

Priznanje za nesebičnu pomoć i doprinos realizaciji projekta besplatnog skijanja na Jahorini za djecu osnovnih i srednjih škola dobio je Vlado Vujičić, za sportistu veterana izabran je Dragan Rabota, dok je Čedo Matović dobitnik priznanja za dugogodišnje praćenje sportskih događaja.

Opština Pale je priznanje dodijelila i članu plesnog studija “Orion” Nađi Bunjevac koja je, zahvaljujući svom zalaganju i odgovornom radu, dobila priliku da prvi put bude član tima za realizaciju takmičenja južne Evrope “Inter dens fest 2020”.

Nagradu je dobio i Milan Milinković, svjetski prvak u disko densu koji je devet godina uzastopno prvak BiH, a za nevjerovatan poduhvat u ekspediciji “Hvala i slava Rusiji 2019” u trajanju od 18 dana nagrađeni su biciklisti Miroslav Klačar, Dražan Kusmuk i Vuk Soković.

Na svečanosti u Kulturnom centru Pale proglašeno je i 19 perspektivnih sportista, a posebno priznanje uručeno je NJegošu Mihajloviću iz Udruženja za djecu i omladinu sa posebnim potrebama “Sunce” koji je član reprezentacije BiH u atletici, košarci, odbojci, rukometu i nordijskom skijanju.

Najbolji sportista opštine Jelena Arnautović rekla je novinarima da joj je izuzetno drago što je proglašena za najboljeg sportistu Pala i dodala da je dvostruki prvak Balkana u džudou.

Ona je izrazila nadu da će u narednom periodu ostvariti još bolje rezultate, te osvojiti i evropsku medalju i odlazak na Olimpijske igre.

Dražen Subotić iz DŽudo kluba “Romanija” rekao je da mu mnogo znači priznanje za sportski klub koje osvajaju treću godinu zaredom, te da će im biti podstrek za dalje napredovanje.

Najuspješniji sportski radnik Dejan Jerkić iz DŽiju-džicu kluba “Jahorina” kaže da priznanje znači mnogo jer je ovo mlad klub pred kojim su mnogi izazovi, planovi i takmičenja.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je nagrađenim sportistima i poželio im da ostvare nove uspjehe.

“Ulaganjem u infrastrukturu stvaramo bolje uslove za rad sportista, a to se odnosi na ski-staze `Dvorišta`, ski-centar `Ravna planina`, dvoranu `Peki`, što će biti preduslov za napredak”, istakao je Jugović i dodao da će opština i dalje nastojati da pruži doprinos kada je riječ o ulaganju u sport.

Predsjednik žirija Miroslav Simović rekao je da je žiri ponosan na 39 nagrađenih koji su izabrani jednoglasno.

Predsjednik Skupštine opštine Siniša Lasica istakao je da Pale ostaju olimpijski grad i da mu je drago što je najbolji sportista iz džudo kluba.

“Kvalitetno se razvijaju i drugi sportovi uz podršku lokalne zajednice. Više od 30 udruženja i klubova postoji na području opštine Pale. Nastojaćemo da im pomognemo koliko možemo”, istakao je Lasica.

(www.palelive.com/Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments