Džudisti Mila Petrović i Vuk Elez – najuspješniji sportisti u 2019.

0

ISTOČNO SARAJEVO – DŽudisti Mila Petrović i Vuk Elez iz DŽudo kluba „Famos“ u Istočnom Sarajevu najuspješniji su sportisti opštine Istočna Ilidža za 2019. godinu.

Na današnjoj svečanosti u prostorijama opštine, za najuspješniji sportski kolektiv proglašen je DŽudo klub „Famos“, a za najuspješnijeg trenera izabran Zoran Šehovac iz Omladinskog košarkaškog kluba „Igman-Istočna Ilidža“.

Najuspješniji sportista sa invaliditetom je šahista Momir Ašonja iz Gradske organizacije slijepih i slabovidih Istočno Sarajevo, a nagrada za najuspješnijeg sportskog radnika pripala je Zoranu Erbezu.

Priznanje je dobio i sportski novinar Nedeljko Lubura.

Petrovićeva, koja se džudom bavi već sedam godina, istakla je da joj opštinsko priznanje mnogo znači i da će joj biti podstrek u daljem radu i ostvarivanju još boljih sportskih rezultata.

„Prošle godine bila sam kadetska, juniorska i seniorska prvakinja Republike Srpske, kadetska prvakinja Balkana, a osvojila sam brojne medalje i priznanja na međunarodnim takmičenjima“, navela je Petrovićeva.

Šehovac je rekao da kao trener Omladinskog košarkaškog kluba „Igman-Istočna Ilidža“ drugi put ulazi u Premijer ligu BiH, naglasivši da su proteklu sezonu završili na sredini tabele, te da se nada da će u predstojećoj ostvariti još bolje rezultate.

Trener DŽudo kluba „Famos“ Željko Šiljegović naglasio je da je ovaj klub već niz godina najuspješniji sportski kolektiv na području ove opštine i grada Istočno Sarajevo.

On je zahvalio opštini Istočna Ilidža za dugogodišnju podršku ovom klubu, kako kroz ulaganje u unfrastrukturu, tako i finansijski.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović čestitao je najuspješnijim sportistima na postignutim rezultatima, te poručio da će opštinska uprava nastaviti da ulaže u razvoj sporta.

„Opština Istočna Ilidža izdvojila je prošle godine za sport 120.000 KM, a ove godine iznos je nešto veći. Mi smo se odlučili da određene sportske događaje ove godine organizujemo i na području naše opštine, što će zavisiti od epidemiološke situacije u Republici Srpskoj“, rekao je Božović novinarima.

Na današnjoj ceremoniji proglašenja najuspješnijih sportista uručena su priznanja najperspektivnijim sportistima i zahvalnice sponzorima.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare