DŽombić: RAOP će raditi za potrebe Elektroprivrede

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar DŽombić potvrdio je da će Vlada preuzeti preduzeće „Energoinvest – Rasklopna oprema“ /RAOP/ u Istočnom Sarajevu za potrebe „Elektroprivrede Republike Srpske“.DŽombić je rekao da će RAOP proizvoditi za potrebe „Elektroprivrede“, što će sigurno dati dodatnu stabilnost.


„Imamo određena potraživanja po osnovu poreza i doprinosa. Očigledno je da se koncept investitora, odnosno kupca RAOP-a, bazirao na nekom dodatnom kreditu, ali da je zahtjev Sindikata bio da se napravi neki model da bi država ušla i dala određenu sigurnost“, naveo je premijer Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je ranije danas da će Republika Srpska kupiti preduzeće RAOP u Istočnom Sarajevu.

„Dogovorili smo se da Poreska uprava aktivira hipoteku i da Republika Srpska kupi ovu imovinu, formira novo preduzeće, uposli radnike i kreditno podrži novo preduzeće za proizvodnju, te pomogne u ostvarivanju novih poslova“, rekao je Dodik poslije sastanka sa rukovodstvom i predstavnicima sindikata RAOP-a.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare