Džombić: Ovogodišnje takmičenje biće bolje od prethodnog

0

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar DŽombić očekuje da će ovogodišnje međunarodno takmičenje u alpskim disciplinama FIS KUP „Jahorina 2013“, koje će biti održano od 5. do 7. marta, biti bolje nego prethodno.


„Ovo takmičenje je priprema za naše namjere da 2014. godine organizujemo pripremnu trku za Evropa kup na koji će doći vrhunski takmičari iz Evrope, a da bi 2015. mogli da organizujemo ovaj kup, dok bi 2016. godine mogli imati evropsko finale, a 2017. godine je Omladinska zimska olimpijada“, rekao je DŽombić novinarima na Jahorini.

Prema njegovim riječima, ovo su sportski sadržaji koji će mnogo značiti Jahorini.

DŽombić, koji je predsjedavao današnjom konstitutivnom sjednicom Organizacionog odbora ovog takmičenja, očekuje da će troškovi organizovanja trke, koji su prošle godine iznosili oko 160.000 KM, ove godine biti manji za 20.000 do 30.000 maraka.

„Prošle godine su dva ministarstva izdvojila 70.000 KM. Shodno štednji u budžetu Republike Srpske ove godine izdvojićemo nešto manje novca i budžet same trke može se smanjiti, jer smo prošle godine kupovali puno opreme, koja je ostala“, rekao je DŽombić.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović rekla je da je ovakva manifestacija važna, ne samo za sport, nego i za promociju Jahorine, jer okuplja veliki broj skijaša iz raznih zemalja koji će u svoje zemlje prenijeti lijepu sliku sa olimpijske planine.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Bakir Ajanović naveo je da će resorno ministarstvo i ove godine podržati međunarodno takmičenje u alpskim disciplinama FIS KUP, jer je ova sportska manifestacija važna za turizam.

„Ovakve manifestacije doprinose promociji Jahorine, ali i Republike Srpske“, rekao je Ajanović.

Međunarodno takmičenje u alpskom skijanju FIS KUP „Jahorina 2013“ biće održano od 5. do 7. marta u disciplinama veleslalom i slalom na stazama olimpijski veleslalom Prača-Pista i olimpijski slalom Kalajdin kamen na Jahorini.

Tehnički organizator takmičenja je SPD „Jahorina“ zajedno sa Olimpijskim centrom Jahorina.

Programom trodnevnog takmičenja, svečano otvaranje FIS KUP-a planirano je za 5. mart u hotelu „Vučko“ u 18.30 časova, a već sutradan u 10.00 časova počeće prva trka veleslaloma, dok je za 7. mart u 9.30 časova predviđen start prve trke slaloma.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare