Dvoje oboljelih od kovida 19, u izolaciji 12

0

TRNOVO – Na području Trnova trenutno su dva lica oboljela od kovida 19, dok je 12 u izolaciji što, u odnosu na zvaničan broj od 2.130 stanovnika, ukazuje na relativno dobru situaciju u vezi sa virusom korona, rekao je Srni načelnik opštine Dragomir Gagović.

“Život u uslovima pandemije, ipak se odvija normalno. Propisane mjere se poštuju, što je uticalo da broj oboljelih ne bude veći”, kaže Gagović.

On je naglasio da je od početka pandemije do juče, 65 porodica u kojima je neko obolio od kovida 19, stimulisano sa po 300 KM pomoći.

Gagović objašnjava da zbog ove situacije, opštinski službenici naizmjenično rade do 13.00 časova, te da se vodi računa o propisanom rastojanju.

Načelnik ističe da ih virus korona neće spriječiti da krenu sa realizacijom ambicioznih višemilionskih projekata čija realizacija treba započeti čim im vremenske prilike to omoguće.

Osim u samom Trnovu, planirane su aktivnosti u Mjesnoj zajednici Kijevo i okolnim selima, a najviše na Jahorini.

“Ove godine, na našem dijelu Jahorine, počinje izgradnja rezervoara prema našem urbanom dijelu u vrijednosti oko 800.000 KM, kao i puteva u koje će biti uložena velika sredstva. I prošle godine, za vrijeme pandemije, iz budžeta smo izdvojili oko 700.000 KM za određene projekte, a pomogla nam je i Vlada Republike Srpske”, rekao je Gagović.

Načelnik opštine posebno ističe plan koji se odnosi na jače stimulisanje natalitetne politike u Trnovu, navodeći da se, uprkos dosadašnjim olakšicama za mlade bračne parove, školarce i studente, broj stanovnika iz godine u godinu smanjuje.

“Imamo puno penzionera, a malo djece. Moramo napraviti neku dugoročnu strategiju kako bi zaustavili veliki odliv stanovništva koji ostavljaju svoje kuće i imanja i odlaze u gradske sredine. To je veliki problem koji trebamo riješiti”, istakao je Gagović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments