Dušan Gluhović učenik generacije Osnovne škole „Mokro“

0

Najbolji uspjeh u Osnovnoj školi „Mokro“ među 30 maturanata ostvarili su Maja Zarić i Dušan Gluhović, koji su dobili zvanje nosilaca „Vukove diplome“, dok se Dušan izdvojio kao učenik generacije zahvaljujući brojnim postignućima i osvojenim nagradama na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Direktor škole Radmila Veselinović rekla je za Srnu da sa ponosom ispraćaju ovu generaciju maturanata, za koju vjeruje da će biti uspješni ljudi, koji su sazreli i prošli kroz školu dostojanstveno.

Ona je istakla da će matursko veče proslaviti zajedno sa maturantima Osnovne škole „Srbija“ sa Pala.

Dušan Gluhović ističe da ostvariti uspjeh učenika generacije nije bilo nimalo lako, a to je uspio zahvaljujući podršci svoje porodice i nastavnika.

„Koliko sam za uspjehe zaslužan ja, toliko su zaslužni i moji nastavnici. Posebno zahvaljujem nastavnici matematike Gordani Miletić, koja je ulagala ogroman trud i izuzetan napor da vježba sa mnom kako bih ostvario ovakav uspjeh“, rekao je Gluhović, koji će upisati gimnaziju u Srednjoškolskom centru na Palama.

Nagrade vukovcima Osnovne škole „Mokro“ uručio je načelnik opštine Pale Boško Jugović, koji im je čestitao završetak uspješnog osnovnog obrazovanja, te poželio sreću u daljem obrazovanju i radu.

„Čestitam maturantima, a posebno učeniku generacije Dušanu Gluhoviću koji je ovu titulu ponio zasluženo. Opština ima razloga da bude ponosna, a njegov uspjeh je za svaku pohvalu“, naveo je Jugović.

Jugović se nada da će OŠ „Mokro“ ubiduće imati i više učenika i postizati rezultate vrijedne pažnje.

Osnovnu školu u Mokrom završilo je 30 učenika, dok je u prvi razred upisano 20 prvačića.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare