Dukiću i Božoviću najviša opštinska priznanja

0

VLASENICA – U Vlasenici je danas proslavljen Dan opštine i krsna slava – Mala Gospojina polaganjem cvijeća na Vojničkom groblju, liturgijom u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla, te svečanom sjednicom Skupštine opštine.

Na svečanoj sjednici, kojoj je prisustvovao veliki broj zvanica iz Vlasenice, susjednih opština Republike Srpske i Srbije, istaknutim pojedincima, ustanovama, organizacijama i preduzećima, koji su dali značajan dorinos razvoju i ugledu Vlasenice, dodijeljena su opštinska priznanja.

„Zlatni grb opštine“, najveće opštinsko priznanje, dodijeljeno je predsjedniku kompanije „Boksit“ iz Milića Rajku Dukiću, za izuzetne zasluge u stvaranju i razvoju Vlasenice, te Vladimiru Božoviću, izaslaniku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za regionalnu saradnju, za izuzetne zasluge u razvoju saradnje i prijateljskih odnosa opštine Vlasenica sa institucijama Srbije.

Predsjednik „Boksita“ Rajko Dukić rekao je novinarima da svako priznanje imponuje i da vjeruje da ono nije slučajno njemu dodijeljeno, jer dolazi od ljudi koji vode opštinu Vlasenica i koji znaju da cijene vrijednosti i stvaralaštvo drugih.

„Ocijenili su i shvatili da ništa ovdje nije slučajno nastalo i da je decenijama neko bio ili nosilac i podstrekač da se stvaraju velika dobra. Treba da postoji više saradnje, jer smo mali pojedinačno, ali zajedno i udruženo možemo da napravimo mnogo više na prosperitetu i razvoju regije“, istakao je Dukić.

Izaslanik predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za regionalnu saradnju Vladimir Božović novinarima je rekao da je stekao utisak da je nova opštinska vlast u Vlasenici, na čelu sa načelnikom Kraljevićem, odlučna da riješi probleme sa kojima se suočavaju građani te opštine.

„Veliki su ekonomski potencijali ovoga kraja, veliki je dar od Boga koji ova opština ima i samo od naše iskrenosti da probleme prepoznamo i odlučnosti da se uhvatimo u koštac sa njima, zavisiće uspeh“, poručio je Božović.

Priznanje „Grb opštine Vlasenica“ dodijeljeni su dekanu Poljoprivrednog fakulteta u Istočnom Sarajevu Vesni Milić, Policijskoj stanici Vlasenica, te privrednicima Budimiru Komljenoviću i Aleksandru Đuriću.

Dodijeljeno je i šest priznanja „Plaketa opštine Vlasenica“, kao i 26 zahvalnica međunarodnim organizacijama, udruženjima, sportskim kolektivima i sportistima, talentovanim učenicima i studentima, lokalnim ustanovama i pojedicima, te medijima koji su pratili rad Opštinske uprave.

Ističući probleme sa kojima se nova opštinska vlast u protekloj godini suočavala u svom radu, načelnik opštine Vlasenice Miroslav Kraljević novinarima je rekao da su rezultati u ovom trenutku možda mali, ali su vidljivi i vode pravim putem.

„Kroz projekte koje radimo neki rezultati će tek stići. Ne možemo da živimo samo jedan dan, moramo da mislimo i o sutra, prekosutra i narednih 10, 20 ili 30 godina. Oni koji tako rade sigurno će nešto napraviti“, istakao je Kraljević.

Načelnik opštine najavio je realizaciju brojnih projekta u oblasti infrastrukture, stanogradnje, industrije i društenog standarda, a posebno je izdvojio izgadnju studenstkog doma „Srbija“, koji će finansirati Vlada Srbije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare