Druga nagrada za Miljanu Orašanin na festivalu „Gordana Brajović“

0

U Aleksincu je 19. aprila 2013. godine održan 16. festival Dani dečje poezije i stvaralaštva „Gordana Brajović“.
Već dugi niz godina, vođeni čudesnom rukom poezije, proljeća i inspiracije, organizatori ove manifestacije okupljaju eminentna imena iz svijeta poezije, s ciljem da se sačuva sjećanje na nevjerovatnu Gordanu Brajović, veliku pjesnikinju za djecu.

U sklopu manifestacije organizuje se literarni konkurs za učenike srednjih i osnovnih škola, te konkurs za najbolju knjigu za djecu.

Ove godine, na konkurs za najbolju knjigu prijavljeno je preko 50 knjiga. Plaketa „Gordana Brajović“ za najuspješniju knjigu godine uručena je Violeti Jović, pjesnikinji iz Niša, za zbirku pjesama „Svitac u očima“.

Na ovogodišnji konkurs za učenike pristiglo je preko 2000 radova iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Među pristiglim radovima, bile su i pjesme Miljane Orašanin, učenice gimnazije, SŠC „Pale“. Iako je konkurencija bila velika, Miljana je osvojila drugo mjesto u kategoriji srednjih škola, za svoju pjesmu „Ispovjest“, dok je prva nagrada otišla u Beograd.

„Manifestacija kao što je ova, veoma je značajna zbog toga što mladim pjesnicima otvara nove puteve i pruža nove mogućnosti“, izjavila je Miljana.

Slobodan Stanišić, pjesnik za djecu, naglasio je da je Miljanina pjesma bila u trci za prvu nagradu, te da su nijanse presudile.

Da je Miljana uspješna u onome što radi, potvrđuje i njen pjesnički prvijenac, zbirka „Korak u beskraj„, koja je izašla krajem prošle godine i koja je naišla na pozitivne komentare i kritike velikih pjesnika kao što su Tode Nikoletić, Ranko Pavlović, Dara Sekulić i mnogi drugi.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare