Drljević nije predao dužnost novom direktoru

0
Opšta bolnica Zvornik

ZVORNIK – Komisija Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske nije mogla danas da izvrši primopredaju dužnosti između razrješenog i novoimenovanog direktora Opšte bolnice Zvornik, jer su je u tom procesu spriječili zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Razriješeni direktor Opšte bolnice Zvornik Milorad Drljević, koga je Vlada Republike Srpske nedavno smijenila sa ove funkcije, rekao je novinarima da su u toku primopedaje u kancelariju ušli skoro svi ljekari i zaposleni ove ustanove i nisu dali da se obavi primopredaja.

Drljević je naveo da je način na koji je izvršena njegova smjena dovela do toga da ga zaposleni brane, te izrazio zadovoljstvo njihovom podrškom, dodajući da mu nije poznato da se negdje desilo da zaposleni brane svog direktora i po cijenu otkaza i štrajka glađu.

On je napomenuo da se u rješenju o njegovoj smjeni navodi da nije u skladu sa propisima isplaćivao bruto plate radnicima, kao ni poreze ni doprinose.

Drljević je pojasnio da nisu isplaćeni porezi i doprinosi za četiri mjeseca, a kao razlog za to naveo je da Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske nije davao dovoljno novca Opštoj bolnici Zvornik da bi se mogla isplatiti plata u punom iznosu sa porezima i doprinosima.

„Ako je to razlog moje smjene, onda direktore ostalih bolnica, ne da je trebalo smijeniti danas, nego vjerovatno mnogo ranije“, istakao je Drljević.

Drljević tvrdi da zvornička bolnica ima daleko najmanje neuplaćenih poreza i doprinosa u odnosu na neke druge zdravstvene ustanove.

On je dodao da se kao razlog njegove smjene navodi i to da su loši međuljudski odnosi u Opštoj bolnici Zvornik.

„Trdim da nisu bili narušeni, ali danas jesu“, rekao je Drljević i naglasio da ljekari ove ustanove ostaju pri svojim zahtjevima, tačnije da Vlada Republike Srpske opozove odluku o njegovoj smjeni, hitan sastanak sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Draganom Bogdanićem i prijem kod predsjednika Srpske Milorada Dodika.

Drljević je rekao da su ljekari Opšte bolnice u Zvorniku pripremili svoje ostavke na mjesta načelnika i šefova odjeljenja, ukoliko dođe do primopredaje dužnosti.

Novoimenovani vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove Jovan Okuka nije želio da se oglasi o dešavanjima u zvorničkoj Opštoj bolnici.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare