„Дринска авантура“ 28. јула, у току пријаве за регату почетним дијелом Дрине

0

ФОЧА – Традиционална „Дринска авантура“ биће одржана 28. јула, а у Фочи су у току пријаве за регату почетним дијелом ријеке Дрине, од Рафтинг кампа „Бастаси“ до ушћа са Ћехотином.

Ове године уведен је и новитет – породична регата за коју влада велико интересовање.

„За порордичне чамце котизација је смањена на 30 КМ по особи, за остале је 50 КМ, а ми ћемо се као организатори за све побринути“, рекао је Младен Мандић, предсједик Покрета Фоча, који је организатор регате.

Окупљање учесника регате биће на Тргу краља Петра до 8.00 часова, а организованим превозом иде се до кампа „Бастаси“, гд‌је ће задужити опрему. На воду се силази око 10.30 часова.

Спуст до Фоче, у условима ниског водостаја који се очекује јер нед‌јељом Хидролектрана „Мратиње“ на Пиви не ради већим капацитетом, траје око шест часова, уз више пристајања на пјесковите плаже.

„У сарадњи са рафтинг камповима имамо и посебну понуду за парове који могу да изнајме двосједе кануе, дакије, по цијени од 100 КМ, односно 50 КМ по особи“, додао је Мандић.

Регати ће 26. јула претходити еколошка акција чишћења обала и корита Таре и Дрине у сарадњи са рафтинг камповима.

Мандић је рекао да увијек прикупе велики број гума, флаша и разног отпада и тако очсте прелијепе ријеке.

„Дринском авантуром“, њен организатор Покрет Фоча, од 2017. године настоји да на што љепши начин промовише ријеку Дрину, њен почетни, најчистији и по многима најљепши дио, од Шћепан Поља, гд‌је настаје спајањем Таре и Пиве, па до Фоче, првог града на овој ријеци.

Дрина је, у туристичком смислу, неправедно запостављена, а идеална је за породичне излете и уживање у кристлано бистрој води, пјешчаним плажама и рајском зеленилу које је окружује, истичу из Покрета Фоча.

Сви заинтересовани за учешће могу да се пријаве и више инфорамција да добију путем друштвених мрежа на страницама „Дринска авантура“ или позивом на број телефона 065/462-761.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare