Drina poribljena sa 40.000 mlađi pastrmke

0
Drina poribljena sa 40.000 mlađi pastrmke

FOČA – Gornji tok rijeke Drine na području Foče danas je obogaćen sa 40.000 mlađi potočne pastrmke, dužine od pet do osam centimetara, koju je obezbijedio republički Sportsko-ribolovni savez, uz finansijsku podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Mlađ je nabavljena iz mrestilišta Sportsko-ribolovnog društva “Banjaluka”, a poribljavanju, koje su obavili članovi fočanskog Sportsko-ribolovnog društva “Mladica”, prisustvovala je i ministar porodice, omladine i sporta Jasmina Davidović.

Ona je navela da je ministarstvo za ovu namjenu izdvojilo 5.000 KM.

“Drago mi je zbog fočanskih ribolovaca koji će imati bogatiji ulov i uživati u hobiju, a i zbog turista koji borave na kampovima na Drini. Ovo je drugi put u mom mandatu da se Drina i Ćehotina poribljavaju pastrmkom, a sljedeći put bi trebalo da obavimo i poribljavanje mladicom, koje sad nije bilo”, rekla je Davidovićeva.

Ona je dodala da je ministarstvo ovih dana odobrilo opštini Foča 10.000 KM za ugradnju centralnog grijanja u Sportsku salu “Partizan”, čija je rekonstrukcija u toku.

Član Sportsko-ribolovnog društva “Mladica” Nedeljko Pejović rekao je da je dobro što je nabavljena mlađ potočne pastrmke, koja u odnosu na kalifornijsku uspijeva bolje da se primi i da opstane u većem procentu.

Pejović je naveo da na fočanske rijeke, koje su veoma atraktivne za ribolov, dolaze i ribolovci iz drugih opština, te da su kontrolne službe ovog društva uspjele da svedu krivolov na najmanju mjeru.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments