Dramatična borba za spasavanje kuća

0

VIŠEGRAD – U požaru koji je danas oko 13.00 časova izbio u selu Prisoje u Mjesnoj zajednici Vardište, kod Višegrada, izgorjelo je pet napuštenih kuća – brvnara u kojima niko ne stanuje. Ubrzo po izbijanju požara mještani su se organizovali i gasili vatru spašavajući naseljene kuće.


Milija Nešković iz Prisoja kaže de je njegova nova kuća spašena zahvaljujući brzoj pomoći komšija iz sela Panjak u Srbiji, a pomogli su i vatrogasci iz Drvengrada režisera Emira Kusturice.

„Bilo je strašno gledati kako kuće – brvnare, ambari, štale i ostali objekti u trenutku nestaju u plamenu“, govori Nešković.

Na požarište su brzo stigli vatrogasci iz Višegrada, zatim pripadnici Granične policije i radnici Šumskog gazdinstva „Panos“.

Mještanin Ostoja Stanojčić priča da ga je supruga pozvala vičući da gori selo.

„Brzo smo se organizovali, ali vatra je gutala staru travu, zapuštene voćnjake, napuštene njive i stare objekte. Od vrućine nismo mogli prići požarištu, pa smo digli ruke“, priča Stanojčić.

Lugar Slaviša Masal kaže da kuće nisu mogle biti spašene, a vatra se brzo proširila prema obližnjem brdu i selu Gornji Neškovići.

Zamjenik načelnika opštine Vinko Droca kaže da je učinjeno sve što se moglo činiti i da je važno da nema ljudskih žrtava.

Plamen je već prešao u krošnje borova i brzo se širi prema selu Panjak u Srbiji. Ukoliko se njegovo napredovanje ne spriječi, približiće se i graničnom prelazu Vardište.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare