Drago Ivanović podnio ostavku

0

Direktor Studentskog centra Pale Drago Ivanović, koga su studenti optužili za brojne nezakonite radnje i malverzacije sredstvima namijenjenim rekonstrukciji studentskih domova, nepotizam i zapošljavanje ljudi sa falsifikovanim diplomama, podnio je neopozivu ostavku, prenosi Press RS.

Izvori Pressa RS iz Ministarstva prosvjete i kulture RS otkrivaju da je Ivanović, suočen s utemeljenim optužbama studenata, ministru prosvete i kulture Antonu Kasipoviću juče u Banjaluci podnio ostavku na mjesto direktora Studentskog centra.

Ivanović je u Ministarstvo prosvjete i kulture RS došao po pozivu ministra Kasipovića. Iako u Banjaluku nije doputovao sa namjerom da podnese ostavku, na taj čin bio je bukvalno prisiljen pošto mu je Kasipović jasno poručio da će, ukoliko sam ne ode iz direktorske fotelje, biti ekspresno smijenjen zbog brojnih mutljavina u koje se upetljao do guše, počevši od zapošljavanja rođenog brata na mjestu upravnika Studentskog doma u Foči, pa sve do nedavnog uhljebljavanja sestričine, koja je bez zavšenog fakulteta primljena na posao u Studentskom centru. Ivanoviću je, takođe, „nabijeno na nos“ i to što je spiskao donacije Vlade RS za rekonstrukciju studentskih domova, što je na odgovorna rukovodeća mjesta u centru postavio ljude bez stručnih kvalifikacija, ali i zadržavanje na poslu dokazanih falsifikatora, koji su sa lažnim diplomama radili ili još uvijek rade u SC Pale – otkrivaju izvori Pressa RS.

Vijest da je Ivanović podnio ostavku juče su s oduševljenjem primili predstavnici studenata iz Pala, ali i Unija studenata RS, koja je poslije pisanja Pressa RS javno zatražila od Ministarstva prosvete i kulture da Ivanovića smijeni sa direktorske pozicije.

– Ovo je velika pobjeda studenata koji su pokazali da ne postoje nedodirljivi. Unija studenata RS snažno je podržala zahtjeve kolega iz Pala da direktor tamošnjeg Studentskog centra bude razriješen dužnosti zbog brojnih nezakonitih radnji. Podnošenjem ostavke, Ivanović je jedino preduhitrio svoju neizbježnu smjenu – kaže Nikola Dronjak, predsjednik Unije studenata RS.

(www.palelive.com / Press RS)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare