Dragan Kokotović oslobođen optužbi za ubistvo Stake Smiljanić

0

Presudom Okružnog suda u Istočnom Sarajevu Dragan Kokotović iz Pala oslobođen je optužbi da je 15. marta 2013. godine na svirep i podmukao način ubio 78-godišnju Staku Smiljanić u njenom stanu u Paljanskoj ulici Serdar Janka Vukotića.

„Vijeće Okružnog suda u Istočnom Sarajevu dana 30.03.2015. godine, nakon vijećanja i glasanja, donijelo je i javno objavilo presudu kojom je optuženog Dragana Kokotović oslobodilo od optužbi da je počinio Krivično djelo Teško ubistvo iz člana 149. stav 1. tačka 1. KZ RS.

Protiv navedene presude dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu Republike Srpske u roku od 15 dana od dana prijema presude“, objavljeno je u saopštenju Okružnog suda u Istočnom Sarajevu.

Dragan Kokotović se 15. marta u 23.05 javio u prostorije Policijske stanice Pale i izjavio da je oko 17.00 časova otišao kod prijateljice svoje majke S.S. u njen stan koji se nalazi u istoj ulici, kako bi od nje zatražio da mu posudi novac.

Pošto mu ona nije posudila novac, udario ju je šakom u glavu i napustio stan.

Rodbina i komšije prevezli su S.S. u beživotnom stanju u Dom zdravlja Pale, gdje je ljekar Predrag Blagojević konstatovao smrt.

Izvršenim uviđajem na licu mjesta i obdukcijom leša utvrđeno je da je riječ o nasilnoj smrti izazvanoj višestrukim povredama grudnog koša i vrata.

K.D. je lišen slobode zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistva.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare