Dotrajali most jedina veza sa selom Bljuštevac

0

Selo Bljuštevac je udaljeno 1 km od magistralnog puta Pale – Sokolac, u MZ Mokro. Selo broji oko 50 stanovnika, uglavnom starijih, ali u selu ima i djece, jedna porodica sa bebom od nekoliko mjeseci.

„Slali smo prije mjesec dana molbu u opštinu Pale da nam rekonstruišu most, međutim nikakav odgovor nismo dobili. Strahujemo da se most ne sruši dok vozilo prelazi preko mosta. Mi već godinama krpimo rupe na mostu i pokrivamo ga limovima da bismo mogli da prelazimo automobilima, ali most je dotrajao i na korak je od toga da se sruši.

Postoje naznake da opština Pale planira ovoga ljeta da asfaltira još 3 km puta u naselju Karađorđevo, a mi mislimo da je naša situacija mnogo alarmantnija. Prinuđeni smo da svakodnevno koristimo most, iako je u očajnom stanju, jer ljudi moraju automobilima da odlaze na posao.

Put nam je jedina veza do Mokrog i dalje.“ – stoji u e-mailu koji su na našu adresu poslali stanovnici sela Bljuštevac kod Mokrog.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/most_selo_bljustevac/] width=[103] height=[90] title=[Most selo Bljuštevac] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb103_] thumb_cache_dir=[thumbs103] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare