Dopuna izvještaja protiv načelnika opštine Istočni Stari Grad

0

Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnesena je dopuna izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv načelnika opštine Istočni Stari Grad B.G. i savjetnika načelnika opštine za komunalne poslove M.K. zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, saopšteno je iz MUP -a Republike Srpske.

Dopunu izvještaja podnijela je Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Navedena lice su osumnjičena da su zloupotrijebila službeni položaj u namjeri da pribave protivpravnu imovinsku korist privrednom društvu „XXX“ Pale, zaključivanjem Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa ovim privredenim društvom.

Izvještaj je podnesen i protiv Đ.M, odgovornog lica privrednog društva „Bosnaputevi“ Sarajevo zbog sumnje da je počinio krivična djela falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga, te pomoć počiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Iz MUP-a podsjećaju da je zbog nezakonite eksploatacije mineralne rude kamena Uprava kriminalistike policije MUP-a Srpske podnijela Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv A.Š. i Z.Š. i privrednog društva „HHH“ Pale zbog pribavljanja protivpravne imovinske koristi ovom preduzeću u iznosu od 536.502 KM.

A.Š. i Z.Š su osumnjičeni da su počinili krivična djela zloupotreba ovlašćenja u privredi, te falsifikovanje ili uništenje poslovnih i trgovačkih knjiga, dok se privredno društvo „HHH“ Pale sumnjiči za krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u privredi, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

(www.palelive.com / Srna / foto: ilustracija)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare