Dopremljeni stambeni kontejneri za porodice Krsman i Jevtović

0

FOČA – Republička uprava civilne zaštite dopremila je danas u Miljevinu dva kontejnera za privremeni smještaj porodicama Krsman i Jevtović, čije su kuće prije dva dana izgorjele u požaru.

Kontejneri su površine 15 metara kvadratnih, a u toku dana Republička uprava civilne zaštite opremiće ih neophodnim namještajem.

Odluku o dopremanju dva stambena kontejnera za porodice Krsman i Jevtović juče je donio predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Porodice čije su kuće izgorjele u požaru izrazile su zahvalnost na ovoj vrsti pomoći.

Vukašinu i LJilji Krsman, roditeljima poginulog borca Vojske Republike Srpske, iz čije kuće je požar krenuo, vatra je sve uništila.

„Ništa nismo izvukli, ni upaljač, samo ovo što vidite na meni. Kontejner je privremeno rješenje, do pravog rješenja, tako su nam rekli. Na ulici smo, samo da se spakujemo, pa gdje bilo“, priča Vukašin Krsman.

Iz susjedne kuće Milice Jevtović, udovice ratnog vojnog invalida, komšije su uspjele da iznesu dio namještaja prije nego što je plamen sve progutao.

„Spasila sam bijelu tehniku i namještaj, a ostali su regali, suđe, garderoba i sad sam kod snahe. Meni je i kontejner super, da mogu da se istuširam, legnem, da se presvučem“, kaže Milica Jevtović, koja je u proteklom ratu izbjegla iz Sarajeva.

Zamjenik načelnika opštine Foča Vesna Rašević zahvalila se premijeru Radovanu Viškoviću i direktoru Republičke uprave civilne zaštite Milanu Novitoviću na pomoći, ističući da je ovo neophodni minimum dok se trajno ne riješi pitanje smještaje ove dvije porodice.

Ona je napomenula da će opština priključiti vodu i struju u kontejnere.

„Već danas će izaći mašine da raščiste zgarište, da bi se krenulo u trajno rješevanje problema u čemu očekujemo pomoć ministarstava“, rekla je Raševićeva.

Porodice čije su kuće izgorjele zahvalile su se komšijama i svim mještanima Miljevine koji su im odmah priskočili u pomoć.

Mještanin Ranko Elez, koji je predsjednik Udruženja „Miljevina“, kaže da se u noći kada se desio požar cijelo naselje odazvalo, a već sutradan su organizovali i dobrotvornu akciju.

„Skupili smo im 2.430 KM i nastavićemo kao Udruženje da im pružamo pomoć“, rekao je Elez.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare