Dopremljen ski-lift, očekuje se povoljno vrijeme za ugradnju

2

SOKOLAC – Na Sokolac je danas dopremljen ski-lift, a ulažu se svi napori da bi bili završeni radovi na Puhovcu planirani za početnu fazu i da se obezbijede uslovi za predstojeću skijašku sezonu, rekao je Miljan Petrović, zadužen za projekat izgradnje ski-lifta na Sokocu.

„Lift je danas već stigao, sutra jedan kamion stiže, prekosutra već drugi, a sljedeća faza je konstrukcija rupa i nosećih stubova i početne izlazne stanice lifta na uzvišenju Puhovac. Sve je spremno, svi crteži i nacrti i samo zavisi od vremena da li ćemo sve planirano stići“, naglasio je Petrović.

On je rekao da će ski-lift raditi na principu sidra, što znači da će moći da vuče po dvije osobe, da je njegova brzina 3,5 metara u sekundi i da će u roku od 60 minuta moći da preveze 1.200 ljudi.

„Naša ideja je da budu postavljene dvije staze, od kojih će blaža dužine oko 600 metara biti osvijetljena, a druga dužine oko 800 metara teža i zahtjevnija biće za dnevnu varijantu“, naveo je Petrović.

On je naglasio da su planirane i druge dvije-tri staze za takmičenja i za treniranje skijaških klubova, kada budu obezbijeđeni ti uslovi.

Petrović je naglasio da, osim zimskih, na ovoj lokaciji imaju u planu organizovanje i ljetnih sadržaja za mlade.

Prema njegovim riječima, objekat predviđen za prodaju karata i restorana za tople napitke skijaša već se stavlja pod krov, a unutrašnje radove planiraju da završe za 20 do 30 dana.

Vrijednost ovog projekta je oko 300.000 KM, kako su ranije rekli Srni u organizacionom odboru za izgradnju ovog sportsko-rekreativnog objekta.

Izgradnja ski-lifta na Puhovcu u blizini gradskog naselja Sokolac počela je sredinom septembra i očekuje se da će biti završena do početka ski-sezone.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Sve pohvale za ideju i realizaciju samo me interesuje da li ce to biti privatno ili opštinsko skijaliste.

Kažu besplatna škola skijanja za djecu. Ako je tako, može onda i privatno. Ima li smo mi i državno skijalište, pa završilo kod Milkusa!
U svakom slučaju, 100 puta jeftinije nego na Javorini!