Donirane sadnice maline

0

ZVORNIK – Ugovori o donaciji između 30 korisnika, opštine Zvornik i organizacije Katolička služba za pomoć /CRS/ u okviru projekta „Ekonomska integracija manjinskih povratničkih porodica u opštini Zvornik“, potpisani su danas u Zvorniku.

U okviru ovog projekta 22 korisnika dobila su sadnice maline dok će osam korisnika dobiti sadnice krastavca kornišona.

Predstavnik CRS-a Gordana Radić podsjetila je da su do sada za korisnike urađene besplatne analize zemljišta, isporučene sadnice maline, dok će iduće sedmice biti izvršena isporuka sistema za navodnjavanje.

Sadnja krastavca planirana je krajem maja ili početkom juna, dok će otkup proizvoda vršiti Zemljoradnička zadruga „Voćar“ iz Glumine kod Zvornika ili neka druga firma sa kojom kooperant sklopi ugovor.

Nakon potpisivanja ugovora, održana je radionica za malinare o tehnologiji uzgoja malina na kojoj su predavači bili profesori Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta iz Sarajeva.

Proizvođači krastavca kornišona ranije su imali teoretsku radionicu, a u narednom periodu, u skladu sa planom, biće realizovane i praktične radionice.

U okviru ovog projekta biće ukupno zasijano 27,5 dunuma maline i osam dunuma krastavca.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su zamjenik načelnika opštine Zvornik Bojan Ivanović, predsjednik Skupštine opštine Mersad Mehmedović i načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvjetinović.

Cvjetinović je zahvalio CRS-u na ovom projektu i naglasio da je to organizacija koja je posebno operativna kad je riječ o donacijama.

On je pozdravio i korisnike koji su ispunili sve zahtjeve u okviru ovog projekta putem kojeg će dobiti šansu da prošire poljoprivrednu proizvodnju.

Ukupna vrijednost projekta je oko 50.000 KM, a sredstva su obezbijedili CRS, Ambasada SAD u BiH putem Fonda „Đulija V. Taft“, Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, federalno Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i opština Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare