Doniran aparat za dijagnostikovanje arterijskih bolesti

0

ISTOČNO SARAJEVO – Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić donirao je danas Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu medicinski aparat vrijednosti 58.500 KM, za dijagnostikovanje perifernih arterijskih bolesti.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice “Srbija” Nebojša Šešlija zahvalio je Nešiću za ovu vrijednu donaciju, kojom je u ovoj zdravstvenoj ustanovi zaokružena dijagnostika u ovoj oblasti.

“Dobra dijagnostika doprinosi i kvalitetnom rješavanju svih problema u zdravstvu. Ova donacija nije pomoć samo ovoj zdravstvenoj ustanovi, nego svim stanovnicima ove regije”, rekao je Šešlija.

On je istakao da u narednom periodu očekuje da, u saradnji sa Vladom Srpske i preduzećem “Putevi Republike Srpske”, a na Nešićevu inicijativu, počne rješavanje problema nedostatka parkinga i da u toku ove godine bude asfaltirano 200 novih parking mjesta.

Nešić je rekao da je na zahtjev Šešlije, a u dogovoru sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, dogovorena donacija aparata, u vrijednosti 58.500 KM, za dijagnostiku arterijskih bolesti.

On je istakao da će “Putevi Republike Srpske”, koji su u 100 odstotnom vlasništvu Vlade Srpske, uz saglasnost premijera Viškovića, do kraja maja uraditi parking prostor za Bolnicu “Srbija”.

“Na ovaj način pokazujemo da, kako Vlada Republike Srpske, tako i preduzeća koja su u njenom vlasništvu, društveno djeluju i gledaju kako da pomognu svim institucijama koje rade u interesu građana Srpske”, naglasio je Nešić.

On je apelovao da svi rukovodioci javnih ustanova, koji mogu, na ovaj način pomognu zdravstvo.

Načelnik Internog odjeljenja u Bolnici “Srbija” Bojan Pejović rekao je da je ovaj aparat veoma značajan i da su sada druga medicinska ustanova, uz Univerzitetski klinički centar Republike Srpske /UKC/ u Banjaluci, koja ima ovaj aparat za najbolju moguću dijagnostiku periferne arterijske bolesti.

“Sa ovim aparatom zaokružujemo dijagnostiku, a tretman traje minut i mnogo je komforniji”, naveo je Pejović i dodao da će sada ovaj vid dijagnostike biti dostupan i stanovništvu susjednih regija.

On je podsjetio da u Bolnicu “Srbija” dolazi i vaskularni hirurg profesor Milanko Maksić iz UKC-a Banjaluka.

(www.palelive.com/Srna)

Pretplatite se
Obavjesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments