Donacije iz neto dobiti 1,5 miliona KM

0

VIŠEGRAD – Nadzorni odor „Hidrelektrana na Drini“ odlučio je da iz Fonda za donacije preduzeća raspodijeli 1,5 miliona KM za kulturu, obrazovanje, sport, socijalnu pomoć i u humanitarne svrhe, rekao je direktor ovog kolektiva Mile Lakić.

Za kulturu i obrazovanje biće usmjereno 1.130.000 KM, za razvoj i unapređenje omladinskog sporta 232.700 KM, a za socijalne pomoći i u humanitarne svrhe 129.914 KM.

Lakić je istakao da preduzeće ima odgovoran odnos prema lokalnim zajednicama i Republici Srpskoj, pa je 80 odsto tih sredstava ili 1.200.000 KM donirano organizacijama i društvima opštine Višegrad, 10 odsto gradovima gornjedrinske regije i preostalih 10 odsto na šire područje Srpske.

On je naveo da je odluka o raspodjeli sredstava iz Fonda donesena na prijedlog uprave firme i Odbora za reviziju.

„To je 10 odsto sredstava od rekordne dobiti preduzeća u 2013. godini u iznosu od oko 15 milion KM, kada je višegradska hidroelektrana proizvela 1.216 gigavat časova električne energije“, rekao je Lakić.

Sredstva će biti operativna 1. oktobra, a nezavisni revizor „Dilojt“ prethodno je utvrdio da je prilikom raspodjele u potpunosti rađeno po Zakonu o donacijama preduzeća u javnom vlasništvu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments