Domaćinu pehar 12. „Iketovog memorijala“

0

FOČA – Domaća ekipa „Ike Brod“ osvojila je 12. Memorijal u malom fudbalu posvećen legendarnom fočanskom sportisti Iliji Đuroviću Iketu, koji je održan na igralištu Osnovne škole „Veselin Masleša“ u Brodu na Drini.

Na memorijalu je učestvovalo 15 ekipa, a „Ike brod“ je u finalu bio bolji od ekipe „Hemingvej pab“ rezultatom 6:2.

Treće mjesto osvojila je ekipa „Ris“ pobjedom protiv „Doo Temika“ 6:1.

Turnir je organizovala „raja iz kraja“, pod pokroviteljstvom opštine Foča i u saradnji sa Osnovnom školom „Veselin Masleša“ u kojoj je kao nastavnik fizičke kulture radio pokojni Đurović, te uz pomoć brojnih sponzora.

Nagrade i pehare najboljima uručio je načelnik opštine Milan Vukadinović.

Pobjednik je nagrađen sa 700 KM, poraženi finalista sa 350, dok je trećeplasirana ekipa osvojila 150 KM.

Najbolji pojedinci dobili su po 50 KM, a to su bili fudbaler Kosta Vuković, golman Slobodan Milanović i strijelac Dejan Mojović.

Ekipa „Posjed“ dobila je nagradu za poštovanje protivnika i pravila igre.

Iketov memorijal ove godine je uveličan izradom velikog murala sa likom ovog svestranog sportiste koji je za fočanske klubove igrao fudbal, odbojku i košarku, takmičio se i u plivanju, a ostao je upamćen i kao izuzetan pedagog i trener koji je imao istančan osjećaj za selekciju i usmjeravanje djece za pojedine sportove.

Đurović je preminuo 2004. godine na školskom igralištu u Brodu.

Mural je na zidu škole oslikao fočanski slikar Vladimir Milanović, a omladina iz naselja, koja i na ovaj način čuva uspomenu na velikog sportistu, za to je prethodno dobila odobrenje i opštine i uprave škole.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare