Dom zdravlja u Palama proslavio krsnu slavu Svete vračeve

0

Dom zdravlja u Palama danas je proslavio krsnu slavu posvećenu Svetom Kozmi i Damjanu, a u narodu poznatim i kao Sveti vračevi.

Činu lomljenja slavskog kolača prisustvovali su direktor Doma zdravlja Vladimir Lučić, načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević kao i mnogi zvaničnici.

Sveštenik Nemanja Mandžić je u ime sveštenstva čestitao krsnu slavu i dodao da je spasavanje ljudskih života jedna od najsvetijih dužnosti svakog čovjeka, te da su hramovi bitni za duhovno zdravlje svakog čovjeka, a zdravstvene ustanove za tjelesno.

Direktor Doma zdravlja u Palama Vladimir Lučić je izrazio zadovoljstvo ostvarenim u prethodnom periodu i istakao da je Dom zdravlja na dobrom putu.

„Dom zdravlja u Palama je uspješno završio sertifikaciju, a za nas veoma bitna je i činjenica da smo poslije dugo godina poslovali pozitivno prema šestomjesečnom finansijskom izvještaju, što govori da je dobar put kojim idemo“, izjavio je direktor Doma zdravlja Pale Vladimir Lučić.

Načelnik opštine Miodrag Kovačević čestitao je krsnu slavu zaposlenima u Domu zdravlja i rekao da će opština i u buduće pomagati ovoj ustanovi koliko joj mogućnosti dozvoljavaju.

„U saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, naredne godine ćemo učestvovati u nabavci vozila za sanitet, što će unaprijediti uslove i zdravstvenu zaštitu“, izjavio je Kovačević.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare