Dom zdravlja na putu da bude lider u regiji

0

VLASENICA – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Slobodan Stanić izjavio je da je Dom zdravlja u Vlasenici primjer ustanove koja se razvija u pozitivnom pravcu i na putu je da bude lider u regiji.

„Zahvaljujući dobroj poslovnoj politici, uštedama iz mjeseca u mjesec i vođenju računa o svakoj stavci, prisutan je trend poboljšanja stanja. Ova ustanova sigurno ide ka ozdravljenju i na putu je da bude lider u regiji“, rekao je Stanić.

Stanić je razgovarao sa načelnikom opštine Vlasenica Dragoslavom Todorovićem, te direktorima vlaseničkog Doma zdravlja i Centra za socijalni rad Slavicom Glišić i Zdravkom Đurićem.

„Situacija nigdje nije idealna, pa ni ovdje, ali su primjetni pomaci u puno oblasti. Razvijena je ginekološka i pedijatrijska zaštita, potpisan je ugovor sa Fondom i očekujemo i neka dodatna sredstva da ovdje pomognemo da se usluge organizuju na što boljem nivou“, rekao je Stanić.

On je istakao da Dom zdravlja u Vlasenici ima 18 odsto nemedicinskog kadra, dok je u nekim ustanovama u Srpskoj taj procenat i do 30 odsto.

„Zamolio sam načelnika opštine da onaj dio budžetskih sredstava koji je planiran u ovoj godini za Dom zdravlja pokuša ispoštovati. Ova godina nam je teška, a u sljedećoj godini Fond i Ministarstvo preuzeće veći dio tereta da pomognemo ovoj ustanovi da se dalje razvija“, rekao je Stanić.

Stanić kaže da je zadovoljan načinom na koji funkcioniše socijalna zaštita na području opštine Vlasenica, nakon usvajanja novog Zakona o socijalnoj zaštiti.

Direktor Doma zdravlja Slavica Glišić izjavila je da poslovanje ustanove, u kojoj je zasposleno 75 radnika, opterećuju dugovi iz ranijih godina, od kojih su najveći za neplaćene doprinose od 400.000 KM i električnu energiji od 160.000 KM.

„U postupku smo sa Ministarstvom finansija radi potpisivanja reprograma za otplatu duga za doprinose, a sa Elektrodistribucijom smo već potpisali reprogram i uredno ga otpaćujemo“, rekla je Glišićeva.

Ministar Stanić danas će nakon Vlasenice posjetiti i opštine Milići i Bratunac.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare