Dom zdravlja funkcioniše, uprkos problemima

0

VIŠEGRAD – Zaposleni u Domu zdravlja Višegrad suočavaju se sa brojnim problemima, ali uspijevaju da zadovolje potrebe svih korisnika, rekao je direktor Doma zdravlja LJubiša Škipina tokom obilježavanja krsne slave ove ustanove – Svetih Kozme i Damjana.
„Uprkos problemima, naša zdravstvena ustanova uspijeva da odgovori potrebama stanovnika i da radimo po principima Hipokratove zakletve“, istakao je Škipina.

On je naveo da Dom zdravlja u Višegradu radi sa sedam timova porodične medicine, uz oformljene službe Centra za mentalno zdravlje, Centra za bazičnu rehabilitaciju, te da se jedan ljekar nalazi na specijalizaciji iz ginekologije.

Čin lomljenja slavskog kolača obavio je sveštenik Aleksandar Topalović, koji je rekao da su Sveti Kozma i Damjan spasavali ljudski rod uz molitvu kroz svoja čudotvorna djela, liječeći sve kojima je to bilo potrebno.

„Tu službu nastavljaju zdravstveni radnici, pomažući svim ljudima da što lakše prebrode ovozemaljski život, da tjelesne muke budu što lakše i da ih zajedno pobijede“, naglasio je Topalović.

On kaže da je neprocjenjiva pomoć Svetih Kozme i Damjana ljekarima jer njihov trud neće biti potpun ako nema blagodati Božije, Presvete Bogorodice i svetitelja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare