Dom zdravlja dobio novo sanitetsko vozilo

0
Dom zdravlja dobio novo sanitetsko vozilo
HAN PIJESAK – Dom zdravlja „Dr Milenko Narančić“ Han Pijesak dobio je novo sanitetsko vozilo, za koje su sredstva obezbijedili Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i opština Han Pijesak.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Radojka Golijan rekla je Srni da je opština Han Pijesak izdvojila 22.419 KM, što je 30 odsto od ukupne cijene novog sanitetskog vozila, a preostalih 70 odsto obezbijedilo je resorno ministarstvo u Vladi Srpske.

„Zahvalni smo Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i ministru Draganu Bogdaniću što su imali sluha za naše potrebe zbog specifičnosti ove ustanove u kojoj brinemo o zdravlju stanovništva na velikom planinskom prostoru, razuđenom i rijetko naseljenom“, istakla Golijanova.

Ona je zahvalila na razumijevanju načelniku opštine Han Pijesak Vladi Ostojiću koji je u oktobru prihvatio obavezu u procesu nabavke sanitetskog vozila za potrebe ove zdravstvene ustanove kroz implementaciju projekta „Jačanje sektora zdravstva – faza dva“.

Golijanova je naglasila da je Dom zdravlja na Han Pijesku imao vozilo, ali je dotrajalo i staro.

„Novo sanitetsko vozilo je opremljeno sistemom za kiseonik i ima svu potrebnu opremu koju zahtijeva pružanje hitne medicinske pomoći“, kaže ona.

Dom zdravlja na Han Pijesku našao se među šest javnih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj koje su dobile nova savremena sanitetska vozila udruživanjem sredstava resornog ministarstva i lokalnih uprava.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić uručio je 14. februara, ključeve novih vozila direktorima domova zdravlja u Čelincu, Han Pijesku, Rudom, Prnjavoru, Palama i Šekovićima.

(www.palelive.com / Srna)
Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments