Dokumente i registracije moguće produžiti uz držanje distance

0

Portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović rekla je Srni da je lične dokumente kojima je istekao rok važenja, kao i registracije automobila moguće produžiti na svim lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata na području Uprave.

„Sve provjere funkcionišu, dokumenti se mijenjaju, registracije produžuju od 7.00 do 15.00 časova. Radno vrijeme nije bilo redukovano zbog virusa korona, ali građani moraju držati distancu od najmanje 1,5 metara. U prostorije CIPS-a se ulazi jedno po jedno i sa zaštitnom opremom“, istakla je Stokanovićeva.

Prema njenim riječima, sve zabrane koje su stupile na snagu 21. marta u skladu sa Republičkim vandrednim štabom i odlukama Vlade Srpske, na području Uprave su do 31. marta registovana 53 slučaja zbog nepoštovanja zabrane kretanja između 20.00 i 5.00 časova, kao i zabrana kretanja licima sa navršenih 65 godina i više.

Stokanovićeva je dodala da su protiv 73 lica uručena 73 prekršajna naloga.

Ona je navela da je od 3. aprila uvedena i zabrana kretanja izvan mjesta prebivališta vikendom – subotom od 12.00 do nedjelje 18.00 časova.

„Apelujemo da građani poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona, a kojim se propisuju vanredne mjere s ciljem prevencije širenja virusa“, naglasila je Stokanovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare