Dogovoreno usavršavanje medicinskih radnika u Grčkoj

0

ISTOČNO SARAJEVO – LJekarima i medicinskim tehničarima iz Bolnice „Srbija“ Istočno Sarajevo biće omogućeno obavljanje prakse od najmanje mjesec dana u Urgentnom centru bolnice Nikaia iz Grčke.

Iz Bolnice „Srbija“ saopšteno je da je inicijativa za ovo došla od direktora Bolnice Nebojše Šešlije, a biće realizovana uz pomoć ambasadora BiH u Grčkoj Milice Ristović Krstić.

„Obavljanje prakse je odobreno od naučnog i etičkog odbora ove bolnice i sljedeći korak je potpisivanje memoranduma o saradnji i sastanak rukovodilaca ovih zdravstvenih ustanova“, izjavila je amasador BiH u Grčkoj Milica Ristović Krstić.

Šešlija kaže da će praksom u grčkoj bolnici ljekari i medicinski tehničari sigurno unaprijediti znanje.

„I ovo je doprinos jačanju kvaliteta usluga za sve naše pacijente u Bolnici `Srbija`. Očekujem da ćemo uskoro da ozvaničimo saradnju. Mi nismo zaboravili pomoć bratske Grčke našem zdravstvu u ratnim i poratnim godinama, veoma smo zahvalni i na tome“, poručio je Šešlija.

Nikaia je predgrađe Atine. Javna ustanova opšta bolnica Nikaia ima jedan od najboljih urgentnih centara u Grčkoj sa više od 1.500 prijema dnevno.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare