Pomoć za 119 radnika koji su ostali bez posla

4

Opština Pale objavila je danas rang listu za 119 radnika koji su ostvarili pravo na novčanu naknadu usljed gubitka posla zbog virusa korona, a ukupna vrijednost pomoći iznosi oko 60.000 KM.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je da je ova lokalna zajednica odlučila da pomogne svim preduzetnicima i onima koji su ostali bez posla tokom epidemije virusa korona, te da će u budžetu planirati sredstva za pomoć i nada se da će radnici brzo doći do zaposlenja.

„To je najmanje što je lokalna zajednica mogla da uradi u ovom trenutku. Trudićemo se da u okviru budžeta za iduću godinu predvidimo slične mjere, kako bismo maksimalno ublažili posljedice“, rekao je Jugović.

On se nada da će i epidemija virusa korona u narednom periodu da se smanji kako bi se nastavio razvoj Pala.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Pale Igor Ikonić rekao je novinarima da su objavili rang listu radnika koji su ostvarili pravo na jednokratnu novčanu naknadu, te da je ovo prvi dio realizacije projekta koja počela još sredinom godine.

„Skupština opštine Pale usvojila je program podsticaja i program pomoći radnicima i preduzetnicima koji su bili ugroženi epidemijom virus korona. Na naknadu je pravo ostvarilo 119 radnika, a sutra možemo očekivati da će doći do isplate novčanih sredstava na tekuće račune radnika“, naglasio je Ikonić.

On ističe da je opština Pale jedna od rijetkih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj koja je našla mogućnosti, imala razumijevanja da pomogne građanima koji su direktno pogođeni epidemijom virusa korona i zbog toga ostali bez posla.

Prema njegovim riječima, radnici će dobiti jednokratno po 500 KM, a u toku naredne sedmice očekuje se i realizacija ovog projekta koji se odnosi na preduzetnike.

„Komisija će odraditi posao i rangirati preduzetnike, koji će biti podržani od opštine Pale. Namjera nam je da podržimo one preduzetnike koji su bili najugroženiji i zatvoreni za vrijeme prvog talasa virusa korona“, objasnio je Ikonić.

Ikonić kaže da će za preduzetnike biti obezbijeđeno ukupno oko 200.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
4 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Neki građani kojima je prijeko potrebna pomoć moraju da čekaju izbore ne bi li im tad pomoć bila ustupljena? Blagi užas…

Ovo je prepisano od Vucica. Isplacuje 100e svim gradjanima Srbije 3 dana pred izbore.

Jedna od tri opstine koja je ovo uradila.
Pljujte botovi

Svaka cast sto je uradila, ali je problem nacin na koji. Kako to sadasnja vlast vec zna, da obescasti sve sto ucini, tako i ovo.