Dogovorena saradnja opštine i Auto-karting kluba „Magnum“

1

ISTOČNA ILIDŽA – Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović i predsjednik Auto-karting kluba „Magnum“ iz Istočnog Sarajeva Nedeljko Škrba dogovorili su zajedničke aktivnosti za septembar, kada će članovi Kluba, u saradnji sa lokalnom zajednicom, organizovati predavanja za učenike sa područja opštine s ciljem edukacije o bezbjednosti u saobraćaju i usmjeravanja njihove želje za brzom vožnjom na sportska auto-moto takmičenja, uz apel da u saobraćaju poštuju pravila.

Na današnjem sastanku predstavnika „Magnuma“ i Božovića dogovorena je buduća saradnja, te su predstavljene aktivnosti Kluba i planovi za naredni period, objavljeno je na zvaničnoj stranici opštine Istočna Ilidža.

Potpredsjednika Kluba Davor Sikima rekao je da je njihova ideja da 1. avgusta, u okviru obilježavanja manifestacije „4. avgust“ organizuju trku, tačnije auto-moto slalom, za šampionat BiH.

„Trka bi se vozila magistralnim putem, od mosta u Vojkovićima do mosta u Krupcu“, istakao je Sikima.

Božović je istakao da je vrlo važno podržati rad sportskih klubova, posebno onih koji ostvaruju značajne uspjehe, kao što je slučaj sa „Magnumom“.

On je napomenuo da Auto-karting klub „Magnum“ iz Istočnog Sarajeva postoji dvije godine, da su vicešampioni BiH po generalnom plasmanu, ali da se o njima malo zna.

„Mi ćemo sigurno podržati rad Kluba i organizaciju planirane trke“, naglasio je Božović.

Sekretar Kluba Dejan Vuković istakao je da njihovi članovi i takmičari, iako su istinski ljubitelji trka i automobila, u saobraćaju poštuju sva pravila, dok je brza vožnja rezervisana isključivo za stazu.

Auto-karting klub „Magnum“ iz Istočnog Sarajeva osnovan je u febraru 2018. godine i ostvaruje značajne rezultate na takmičenjima.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Opština Istočna Ilidža)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

Stidite se nisu vam dopustili u lukavici da napravite karting p ste dosli molili na palama da vam odobre sram vas bilo