Dodik: Srbi mogu imati slobodu samo kad imaju svoju državu

0
Dodik: Srbi mogu imati slobodu samo kad imaju svoju državu

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas da slučaj Gavrila Principa uči srpski narod da može imati slobodu samo kada ima svoju državu.

„Zato je danas važno da imamo Republiku Srpsku koja je, kao država, sinonim za slobodu nas koji u njoj živimo, Srba koji obilježavaju stradanja svojih predaka, pa i Gavrila Principa“, istakao je Dodik danas u Istočnom Sarajevu.

Nakon polaganja vijenca na spomenik Gavrilu Principu povodom 100 godina od njegove smrti, Dodik je podsjetio na masovno stradanje Srba u prošlom vijeku, u Prvom i Drugom svjetskom ratu, kao i prilikom raspada bivše Jugoslavije.

„Stradanje Srba bilo je najveće kumulativno od svih naroda. Ono što moramo da učinimo jeste da održimo sjećanje na patriote, na borce za slobodu srpskog naroda. Drago mi je da smo spomenik Gavrilu Principu podigli upravo ovdje, u Istočnom Sarajevu“, rekao je Dodik novinarima.

On je istakao da je Istočno Sarajevo, zajedno sa spomenikom Gavrila Principa, sinonim borbe i stradanja, jer su ljudi iz ovog dijela Republike Srpske nesumnjivo stradali u ratovima i u otadžbinskom ratu.

„Mnogi su morali da napuste svoje kuće i da organizuju novi život na drugom mjestu. Mnogi su ostali u Istočnom Sarajevu i drago mi je da ono izgleda sve ljepše i bolje. Drago mi je što smo uspjeli ovdje da izgradimo vrtić i što možemo da otpočnemo radove na izgradnji sportske dvorane, pozorišta, trga“, naveo je Dodik.

Predsjednik Dodik je rekao da se u Istočnom Sarajevu stvaraju uslovi za bolji životni standard, ali da za to predstoji da se uradi još posla.

„Uvjeren sam da za to postoje odlične pretpostavke i samo treba da se krećemo na ovaj način“, naglasio je Dodik.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare