Dodijeljeno 210 novogodišnjih paketića

0

SOKOLAC – Na Sokocu je danas uručeno ukupno 210 novogodišnjih paketića za mališane koji idu u lokalni vrtić, djecu sa smetnjama u razvoju i onu koja dolaze iz socijalno ugroženih porodica.

Direktor sokolačkog vrtića Biljana Kosorić rekla je da je Djed Mraz u toj ustanovi uručio novogodišnje paketiće za gotovo 150 mališana, koji su odgledali i tradicionalnu pozorišnu predstavu.

„Paketiće je obezbijedio načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica, a novogodišnju predstavu su pripremili mladi glumci iz Banjaluke“, rekla je Kosorićeva novinarima.

Kosorićeva je najavila da će u nedjelju, 29. decembra, na platou ispred vrtića prvi put biti organizovan Novogodišnji bazar na kojem će se uz posluženje i čaj okupiti djeca, roditelji i vaspitači.

I u Centru za socijalni rad na Sokocu danas je podijeljeno 50 novogodišnjih paketića djeci sa smetnjama u razvoju i djeci iz socijalno ugroženih porodica, koje im je obezbijedio načelnik opštine Sokolac.

Direktor ovog centra Snježana Bašević poručila je da je cilj ovakvih gestova najmlađima uveseliti predstojeće praznike.

Baševićeva je najavila da će sutra 12 socijalno ugroženih porodica sa Sokoca dobiti pakete prehrambenih proizvoda, koji će im obogatiti božićne trpeze.

Menadžment hotela „Zlatni bor“ na Sokocu uručio je danas 10 novogodišnjih paketića za djecu koja su članovi sokolačkog Udruženja za pomoć licima sa posebnim potrebama „Podrška“.

Predsjednik ovog udruženja Snježana Bašević rekla je novinarima da je posebno zahvalna menadžmentu hotela za dodjelu paketića najmlađim članovima „Podrške“ i za zakusku za njihove roditelje.

Ona je zahvalila i Draženku Vukojičiću, koji je u ulozi Djeda Mraza obradovao djecu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare