Dodijeljena dva stana ratnim vojnim invalidima

0

VLASENICA – Pomoćnik ministra za boračko-invalidsku zaštitu Republike Srpske Duško Milunović danas je u Vlasenici uručio rješenja o dodjeli dva stana ratnim vojnim invalidima iz ove opštine Milenku Kostiću i Milanu Gradincu.
Milunović je rekao da je time u cijelosti završen proces stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije u toj opštini, izuzev tri korisnika kojima će uskoro biti dodijeljena nepovratna novčana sredstva.

Milunović je objasnio da je resorno Ministarstvo kupilo dva stana u Vlasenici i uložilo 101.300 KM za Kostića o Gradinca.

„Ranije smo, u saradnji sa opštinskim vlastima, napravili jedan objekat u kojem su bila dva stana za ratne vojne invalide, ali po strukturi nisu odgovarali broju članova porodica ovim korisnicima, pa smo se potrudili da im obezbijedimo adekvatne stanove“, rekao je Milunović.

Prema njegovim riječima, do sada je ukupno u Vlasenici stambeno zbrinuto 157 korisnika, za šta je resorno Ministarstvo uložilo 3.286.000 KM.

„Na putu je da se donese nova uredba o stambenom zbrinjavanju porodica poginulih boraca u ratnih vojnih invalida, koja bi trebalo da omogući svima onima koji se nisu iz određenih razloga ranije prijavili na konkurs, a nisu riješili stambeno pitanje, da se sada prijave i riješe taj problem“, rekao je Milunović.

Petočlana porodica Kostić useliće u stan površine 67 metara kvadratnih, dok će četvoročlana porodica Gradinac useliti u stan od 60 kvadrata.

Današnjoj ceremoniji uručenja rješenja o dodjeli stanova prisutvovali su i general Milan Torbica, savjetnik ministra, te načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović sa saradnicima.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare