Dodijeljena dva stana boračkim porodicama

0
Dodijeljena dva stana boračkim porodicama

VLASENICA – Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević uručio je danas ključeve stanova ratnom vojnom invalidu Desimiru Prhiću i kćerki poginulog borca Vojske Republike Srpske Milijani Ninić.

Ovi stanovi izgrađeni su sredstvima Vlade Srpske i opštine u okviru projekta nadogradnje stambenih zgrada u Romanijskoj ulici u Vlasenici vrijednog 370.000 KM.

U okviru ovog projekta, započetog 2014. godine, izgrađeno je 12 stanova, od čega je 10 ranije dodijeljeno boračkim porodicama.

Ninićeva je rekla da je više od 20 godina čekala rješavanje stambenog pitanja. „Dugo smo čekali, ali dobro je i ovako. Sada će biti mnogo lakše“, navela je ona.

Prhić, ratni vojni invalid četvrte kategorije kome je prošle godine izgorjela kuća na selu, pa je sagradio drvenu baraku u kojoj je boravio do danas, kaže da mu ovaj stan znači sve.

„Hvala načelniku koji je pomogao da mi se obezbijedi stan“, rekao je Prhić.

Kraljević je rekao Srni da je opština Vlasenica ovim činom završila stambeno zbrinjavanje boračkih porodica.

„Politika ove lokalne zajednice je da istrajno radi na rješavanju problema stanovnika Vlasenice, pri čemu su prioritet boračke porodice“, naglasio je Kraljević.

Bodovanje i izbor kandidata za dodjelu stanova obavila je nadležna opštinska komisija, u skladu sa Zakonom o boračkoj zaštiti.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare