„Pozorište mladih“ pripremilo šest predstava

0

ZVORNIK – „Pozorište mladih Zvornik“ će, u okviru kulturne manifestacije „Zvorničko ljeto“ koja se održava od 2. do 8. avgusta, izvesti šest pozorišnih predstava domaće produkcije, najavio je danas direktor Doma omladine Zvornik Đorđe Deurić.

Deurić je na konferenciji za novinare rekao da su sve predstave, koje će biti odigrane, domaće produkcije jer su ih stvarali mladi ljudi iz Zvornika.

On je pojasnio da „Pozorište mladih Zvornik“, koje je po karakteru poluprofesionano jer u svom sastavu ima profesionalnih glumaca, funkcioniše u sklopu Doma omladine.

Glumac Saša Ikanović iz Bijeljine rekao je da će tokom „Zvorničkog ljeta“ biti izvedene pozorišne predstave „Gazda Mladen“, „Kula“, „Građanin plemić“, „Lilika“, „Ožalošćena porodica“ i „Trnova Ružica“.

Ističući da će za djecu biti prikazan jedan od dječijih filmova, Ikanović je rekao da će ovogodišnja revija „Pozorišta mladih“ biti završena 8. avgusta okruglim stolom na kome će, između ostalog, stručna kritika dati svoje mišljenje o ovogodišnjoj pozorišnoj reviji.

Ikanović, koji je i stručni saradnik „Pozorišta mladih“, smatra da grad Zvornik naginje prilično brzo profesionalizaciji pozorišta.

„Zvornički glumci, amateri i profesionalci, pozorišnim radom pokazuju da imaju kontinuitet u razvoju ove vrste umjetnosti i neće biti nikakvo čudo da ovaj grad, prije Bijeljine i većih gradova, osnuje profesionalno pozorište“, rekao je Ikanović.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare