Doder: Situacija složena, ali nema životno ugroženih

0

ISTOČNO SARAJEVO – Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milimir Doder izjavio je Srni da je situacija na područjima Republike Srpske zahvaćenim snježnim nevremenom veoma složena, ali da nema živortno ugroženih.
„Stanje je veoma složeno, jer je pao novi snijeg koji nam je zadao mnogo problema. Borimo se svim silama protiv novih padavina. Sve mašine su na terenu kako bi putne pravce koje smo očistili održali prohodnim. Velike padavine i jake snježne mećave usložnjavaju rad mašina i dovode ih u nemoguć položaj, ali danonoćnim čišćenjem uspjeli smo puteve zadržiti pod kontrolom“, rekao je Doder.

On je naglasio da se sve čini da se putni pravci Dobro Polje – Kalinovik, Foča – Tjentiše – Gacko i Nevesinje – Gacko održe prohodnim, dodavši da su date instrukcije da sve snage i mašinerija i noćas budu na ovim dionicama.

Doder je rekao da Helikopterski savez Republike Srpske, kao ni helikioteri Oružanih snaga BiH i Eufora nisu mogli juče da djeluje, tako da će zahtjevi za evakuacijom nekih ljudi sa područja opština Kalinovik i Nevesinje biti ispunjeni najvjerovatnije danas.

On je istakao da, prema informacijama iz resornih ministarstava, nema problema sa lijekovima, snabdijevanjem električnom energijom, osim nekih zaselaka, gdje ekipe „Elektrodistribucije“ u nemogućim uslovima pokušavaju da otklone kvarove.

„Za sada nemamo zahtjeva sa dostavljanje hrane ugroženim područjima, ali, ako bude potrebe, u saradnji sa Crvenim krstom Republike Srpske i Javnim preduzećem Robne rezerve definisaćemo određene količine zaliha namirnica za pojedine lokalne zajednice“, rekao je Doder.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare