Dobrotvorni koncert za nastavak izgradnje Sabornog hrama

0

Crkvena opština paljanska organizovaće u utorak, 3. maja, dobrotvorni koncert za nastavak izgradnje Sabornog hrama na Palama posvećenog Saboru Svetog Arhangela Gavrila, potvrdio je danas Srni protonamjesnik Marko Glavaš.
Glavaš je istakao da se dobrotvorni koncert duhovne i etno-muzike organizuje uz blagoslov njegovog preosveštenstva episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija, koji je i administrator Mitropolije dabrobosanske, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Glavaš je rekao da će koncert pod nazivom „Hramu iz srca umjetnika“ biti organizovan u saradnji sa Muzičkom akademijom u Istočnom Sarajevu, a, između ostalih, učestvovaće i poznati beogradski dramski umjetnici Ivan Bosiljčić i Sloboda Mićalović.

On je dodao da je organizaciju koncerta podržala i opština Pale sa načelnikom Miodragom Kovačevićem.

Planirano je da koncert bude održan na platou ispred hrama, sa početkom u 19.00 časova, a nakon njegovog završetka u prostorijama Ekonomskog fakulteta na Palama biće organizovan koktel tokom kojeg će gosti, predstavnici političkog, vjerskog, privrednog i kulturnog života Republike Srpske i BiH, kao i članovi diplomatskog kora, moći da daju priloge za izgradnju hrama.

„Na platou ispred hrama biće postavljene priložničke kutije gdje će moći da se daruju prilozi za nastavak izgradnje i dovršetak Sabornog hrama“, naglasio je Glavaš.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare