Dobre šanse za drugi ciklus studija na programu Šumarstvo

0

VLASENICA – Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević izjavio je danas da Studijski program Šumarstvo u Vlasenici, koji djeluje u okviru Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, ima izvanrednu šansu da dobije pozitivno mišljenje i bude licenciran i za drugi ciklus studija.


Komentarišući probleme vlaseničkih studenata šumarstva u vezi sa osporavanjem master studija na ovom studijskom programu, zbog čega ne mogu da upišu drugi ciklus studija, Malešević je rekao novinarima u Vlasenici da je fakultet zahtjev uputio na vrijeme.

„Procedura je propisana i treba je sprovesti. Ministarstvo prosvjete je uputilo, prema uredbi, zahtjeve Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Savjetu za visoko obrazovanje. Od Savjeta za visoko obrazovanje dobili smo pozitivno mišljenje, a od Ministarstva poljoprivrede mišljenje još nije stiglo“, naveo je Malešević.

On očekuje da će mišljenje ovog ministarstva uskoro stići, nakon čega će Ministarstvo prosvjete formirati komisiju koja će utvrditi uslove dobijanja licence.

„Mislim da Studijski program Šumarstvo u Vlasenici ima izvanrednu šansu da dobije pozitivno mišljenje i da bude licenciran na drugom ciklusu, te da od iduće akademske godine ovdje budu akademci i na drugom ciklusu“, rekao je Malešević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare